Over Dutch Data Science Week

Datatoepassingen spelen in toenemende mate een rol in ons dagelijks leven. Vrijwel iedere organisatie zoekt dan ook naar manieren om waarde uit die data te halen. De aandacht voor het vakgebied Data Science is hierdoor snel toegenomen, maar een centrale hub voor het delen van best practices en het aanjagen van innovatie ontbreekt. Om Data Scientists en organisaties hiervoor een platform te bieden vindt van 6-9 juni de eerste Dutch Data Science Week plaats. 

Naast trainingen en meet-ups kunnen Data Scientists deelnemen aan Data Challenges van KNVB, Eneco, Gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat. Ook vindt er een carrièremarkt plaats waar (toekomstige) Data Scientists en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten. Verder worden er om nieuwe inzichten op te doen en met elkaar in gesprek te gaan, netwerkbijeenkomsten en meet-ups georganiseerd waaronder Data Donderdag. De week wordt afgesloten met het SAS Forum, de grootste jaarlijkse analytics-conferentie van Nederland.

Innovatieve ideeën en projecten

“Het doel van de week is Data Scientists en organisaties samen te brengen om tot nieuwe innovatieve ideeën en projecten te komen”, vertelt Bert Boers, Vice President Western Europe bij SAS. “De data en de technologie zijn immers ruimschoots voorhanden, het is alleen aan ons of we de kansen die dit biedt ook daadwerkelijk benutten. Met de Dutch Data Science Week willen we hiervoor een katalysator zijn.”

“Data Science is een ontzettend jong vakgebied maar ontwikkelt zich razendsnel. Om organisaties in staat te stellen datatoepassingen in de praktijk te gaan benutten is het belangrijk om kennis te delen. De Dutch Data Science Week is hierin uniek: Niet eerder vond er in Nederland een week plaats met zoveel op praktische Data Science gerichte evenementen en activiteiten,” aldus Rob Dielemans, Co-Founder van GoDataDriven.

Initiatiefnemers Dutch Data Science Week

De Dutch Data Science Week is een initiatief van SAS Nederland en GoDataDriven in nauwe samenwerking met diverse organisaties en mediapartners, waaronder Big Data Expo en BI-Platform.

Over SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 80.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Over GoDataDriven

GoDataDriven richt zich sinds 2009 op het ontwikkelen en implementeren van schaalbare datatoepassingen op basis van open source technologie. De organisatie bestaat uit data scientists en data engineers die ruime ervaring hebben met het ontwikkelen en implementeren van big data-structuren en data science-modellen die direct bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Projecten omvatten bijvoorbeeld search-optimalisatie voor e-tailers, fraudedetectie bij banken of supply chain management voor productiebedrijven. Klanten van GoDataDriven zijn onder meer Wehkamp, Bol.com, eBay, KLM, Nuon en ING. Kijk voor meer informatie op: GoDataDriven website/